Slik gjør vi HLR

hlr3

Hvordan gjøre hjerte-lunge redning – HLR
Ved hjertestans kan hjertet ikke lenger pumpe blodet inn i kroppen. Ved starten av HLR, kardiovaskulær redning, kan blodet pumpes manuelt. Høyfrekvente brystkompresjoner og blister kan gi nok blodsirkulasjon til profesjonell hjelp kommer. Den tidligere HLR, brystkompresjon og blowouts starter, jo større er sjansen til å overleve ved hjertestans.

Før du begynner hjerte-lunge gjenoppliving, HLR, må du kontrollere bevissthet og puste.

Kontroll av bevissthet
Ta en skulder, rist forsiktig i personen og prøv å vekke henne / personen ikke våkner, kontroller pusten.

Åndedrettsvern
Åpne luftveien ved å plassere en hånd på pannen, bøy hodet tilbake og løfte haken med det andre håndspissen og langfingeren. Sett øret i nærheten av personens nese og munn, hør og føl pusten, se brystet samtidig hvis det stiger.
Hvis personen har unormal pust eller ikke puste i det hele tatt, eller du er usikker, bør du vurdere hva personen har lidd hjertestans, ring 112 og starte HLR.

Hvordan gjøre hjerte lunge redning -HLR
HLR er laget gjennom brystkompresjoner (trykk på brystet) og innløp.

brystkompresjoner
Plasser den ene hånden i midten av brystbenet mellom brystvorten, legg den andre hånden over den andre. Skyv brystet ned minst 5 cm (ikke mer enn 6 cm). Hold et tempo på 100-120 rpm.
Trykk 30 ganger

ventilasjoner
Åpne luftveien: Hold hånden på pannen, bøy hodet bakover og løft haken med den andre håndens peker og langfinger. Klipp personens nese, legg munnen til den er slått og blås luften til brystet øker.
Lag 2 blærer.

Fortsett å lage 30 kompresjoner og gi 2 blærer til hjelpen kommer, eller personen puster med normal pust.

HLR-rådet anbefaler at alle lærer hjerte-lunge gjenoppliving og gjentar dette hvert år.

Kilde: HLR-råde