Hvorfor HLR-Kurs

hlr2

Hjerteinfarkt – et hjerte i kaos
Hvert år lider ca 10.000 mennesker av plutselig hjertestans i Norge, og behandlingen starter på ca 4.000, hvorav bare 400 overlever. Dette betyr at 96% dør!

Plutselig hjertestans kan påvirke noen. Det kan være et familiemedlem, en kollega, en medmann på gaten eller en nær venn, ung og gammel. Pass på at du er forberedt på uforberedt! Lær hjerte-lunge redning.

En hjertestans kan oppstå av flere grunner, men ofte har hjertet av et elektrisk kaos lider og hjertets muskler fungerer usynkronisert (kaos!) Uten å kunne pumpe rundt blod i kroppen. Hvis det ikke gis noen behandling innen minutter, vil denne tilstanden føre til død. Følgende regel er vanligvis gitt: Dersom ingen behandling eller hjerteinfarkt brukes, øker dødeligheten ved hjertestans med ca. 10% / min.

Den øyeblikkelige behandlingen som kreves er at noen initierer kardiovaskulær redning, og at et elektrisk støt fra hjerteinfarkt kan gis så snart som mulig. Gjennom hjerte-lunge redning, pumper du blodet manuelt rundt kroppen. Et elektrisk støt fra et hjertestopp avbryter det elektriske kaoset i hjertet. På denne måten kan hjertet gjenvinne sin normale rytme og kunne pumpe blod.

Kilde: HLR-rådet