Behandling av hjertestopp

hlr4

Behandling
Den eneste behandlingen som er effektiv mot hjertestans er kardiopulmonell gjenopplivning (HLR) og et elektrisk støt fra hjerterytme. Gjennom brystkompresjon og innløp pumpes det oksygenerte blodet rundt kroppen. Med et elektrisk støt fra hjertestart, er det elektriske kaoset som forårsaker hjertestans, ødelagt. Alle kan lære hjerte-lunge gjenoppliving og bruke en hjerte stjerne.

Hjerte lunge redning pumper blod til kroppen manuelt, slik at kroppens vitale organ er oksygenert. Elektriske støt fra hjertestarteren forstyrrer det elektriske kaoset som påvirket hjertet. Ved å gi et elektrisk støt kan du ødelegge det elektriske kaoset som skjer med håp om at hjertet vil finne sin normale rytme.

Som hjelpende bør du fortsette med hjerte-lunge redning til profesjonell hjelp kommer eller så lenge du kan. Hvis det er en kortstarter tilgjengelig, bør du definitivt bruke den, selv om du ikke har utdanning. Hjertstarteren forteller brukeren hva han skal gjøre. Det verste du kan gjøre er å gjøre ingenting i det hele tatt.

Kilde: HLR-rådet